Tur til stjernekikketårnet ved kulturstien i Rindal

Lyst til å gå en flott spasertur? Er du et kulturelt interessert menneske? Hvis du kan svare ja på ett eller begge disse to spørsmålene kan vi på det varmeste anbefale en tur til Stjernekikketårnet som ligger ved kulturstien i Rindal.

Denne turopplevelsen får dessuten ytterligere dybde og uttelling om du og dere gjennomfører turen nattestid!

Stjernekikketårnet

Vi kan jo begynne med å fortelle litt om selve Stjernekikketårnet. Stjernekikketårnet er en del av Rindals alltidvoksende kultursti, og har et moderne design.

Stjernekikketårnet er designet som en stor svart kube, ikke ulikt en annen stor svart kube man vil finne i byen Mekka. Nå er ikke kuben i Rindal utsmykket med flott gullkunst som Kabaen i Mekka, men til gjengjeld er alle interesserte velkommen til kuben i Rindal, og ikke bare sterkt, religiøst «rett-troende».

Nåvel. Stjernekikketårnet er som sagt utformet som en svart kube, og det er kanskje derfra den har fått dens andre og engelske navn fra; Starbox.

Stjernekikketårnet, eller Starbox, ble designet av en klasse fra NTNU i Trondheim, våren 2015. Det var fire forskjellige design som knivet om å bli valgt til bygget, og Starbox kom ut som vinneren.

På toppen av Stjernekikketårnet er det en åpen plattform. Fra denne plattformen er det optimal utsikt for å kikke på stjerner på nattehimmelen. Inne i Starbox er det en trapp som fører opp til plattformen, og et innvendig ildsted. Ta gjerne med grillmat og lag noe godt til deg og turfølget ditt når dere først er på tur her!

Mange av byggeelementene til Stjernekikketårnet ble produsert av studentmiljøet i Trondheim, og hele bygget ble montert uka før 17. mai 2015.

Stjernekikketårnet er en flott del av Rindals voksende kultursti. En opplevelse som vekker interesse og oppmerksomhet langt utenfor kommunegrensa! Vi vil igjen anbefale på det sterkeste å ta en tur innom tårnet på kvelds- eller nattestid og få en stjerneopplevelse av de sjeldne!

Dyreliv på nært hold

De fleste turgåere som velger denne løypa har nok selve Stjernekikketårnet som mål for utflukten. Det er ingenting galt i dette; Stjernekikketårnet er hovedattraksjonen, ikke bare for denne løypa, men også på hele kulturstien.

Den usedvanlig flotte naturen her må også fremheves! Denne løypa går for det meste gjennom skog, noe som vanligvis begrenset utsyn og utsikt. Men akkurat her og langs denne opparbeidede løypa, utgjør trær og skog et harmonisk bakteppe. Hvis du er heldig og ikke støyer for mye kan det godt hende du treffer på et rådyr eller en hjort.

Det er faktisk også mulig å møte på elg her. I så fall er det viktig å huske å holde god avstand! Spesielt mødre med unger kan være aggressive og beskyttende. 
 Det samme gjelder om du tilfeldigvis havner midt oppi tiurleik inne i skogen her. Illsinte tiuer er slettes ingen spøk å få etter seg!

Tar du med hunden din på lufteturen her, så husk båndtvang!

Enkelt å finne løypa

Det å komme seg til selve løypa er gjort veldig enkelt av tilretteleggerne. Løypa begynner simpelthen rett ovenfor rådhuset i Rindal. Straks du er på tettstedet Rindal er alt veldig godt skiltet og informativt. Her har mange andre «turkommuner» mye å lære!

Løypa begynner som sagt rett ovenfor Rindals rådhus. Herfra følger du bare kulturstien. Du vil blant annet gå over en stor bro. Ikke skynd deg videre, men legg merke til de utsøkte detaljene med broa.

Både broa og de andre elementene ved turløypa er integrerte deler av kulturstien og til åndelig berikelse langt utenfor bare det å få seg en god trimtur.