Tur langs rørgata på Enge og skotthyll

Lyst til å kombinere en flott spasertur med å prøve ut den eksotiske sporten skotthyll? Da har vi løsningen for deg!

Ta deg en tur til Enge, så kan du både i pose og sekk.

Ekstra god trimløype

Hva er det som er så bra med akkurat denne turløypa?

Den første innlysende grunnen er det en flott løype i seg selv. Naturen er fin, og det er mye å se på. Du står i trelinja til en skog og har en flott utsikt til en innsjø. Det er et stort og åpent område, og en solfylt dag her er det lite som topper. Definitivt et syn man burde få med seg!

For det andre er denne løypa er god trim. Den første delen av løypa er ganske bratt. Terrenget er ujevnt og tidvis krevende; her går det over stokk og stein – bokstavelig talt! 
 Veldig god trening for muskler, hjerte og kondis, og en fin løype for deg som er ute etter litt mer enn bare flat asfalt. Du trenger likevel ikke være en atlet for å gå denne løypen, den er bare litt brattere enn de fleste løyper – særlig i starten.

Det tredje, gode argumentet for å få akkurat denne turløypa, er jo det faktum at du kan prøve den eksotiske sporten skotthyll.

Enkelt å komme seg dit

Turområdet her ligger i Enge i Halsa kommune, Møre og Romsdal. Enge er et tettsted med et ganske respektabelt innbyggertall, men for å gjøre det enklere så skal vi se på hvordan man kommer seg dit fra nærmeste større by, i dette tilfellet Kristiansund N.

Fra Kristiansund kjører du inn på riksveg 70. Følg Rv 70 helt til du kommer til rundkjøringa på Bergsøya, hvor du kjører ut andre utkjørsel på E39. Herfra går E39 nesten strake veien til Enge, den fører deg nesten helt frem.

Du trenger bare å skifte retning når du kommer til krysset med fylkesvei 354, hvor du så tar denne. Fra krysset med E39 følger du bare fylkesvei 354, den vil føre deg rett bort til Enge.

Parker bilen din ved ballbingen i Enge. Her begynner turen!

Selve turen

Vi begynner jo der vi parkerte ved ballbingen. Herfra så tar vi rørgata oppover. Når vi sier rørgate, så er det ingen bygate det er snakk om. Du vil tydelig se et svært rør som er lagt i terrenget, og en gangvei som er blitt ryddet ved siden av og langs med røret.

Det er opp denne veien som er det bratte og ujevne partiet i løypa, så vær forberedt på å bli andpusten om du holder god fart.

Når du da kommer til toppen av rørgata er du halvveis. Turen fortsetter ned Grytdalen og tilbake til ballbingen.

Skotthyll

Når du har gått ned Grytdalen og er kommet tilbake til ballbingen så kan man ta seg en runde med den lokale idrettsgreina skotthyll. Du trenger jo selvfølgelig ikke å gå denne løypa for å spille skotthyll; blir du hekta kan du droppe hele gåturen og kun oppsøke ballbingen for å spille.

Det er ikke alle som vet hva skotthyll er. Enkelt sagt er skotthyll en sport som går ut på at man skal kaste jernskiver mot trefigurer på en oppsatt bane. Det er om å gjøre å treffe flest mulig figurer på færrest mulig kast.

En morsom sport og adspredelse alene, og som avslutning på en ellers fin tur i terrenget. Men enda morsommere om man er flere og kan konkurrere mot hverandre og se hvem som er mest treffsikker etter den gode trimmen opp i terrenget først.

Lykke til!