Fotturen “Midtlina Roindt” 

Mange setter pris på en god trimtur ute i naturen, men kvier seg hvis stien er gjørmeblaut eller det er krøkkete å komme frem til løypeområdet. Da er trimruta Midt-Lina Roindt et perfekt alternativ!

Løypa er ment som joggeløype, men fungerer helt fint å spasere gjennom også. Ta da hensyn til andre joggere i løypa. Det er gjerne lettere for deg som spaserer rolig å ta et skritt til siden, enn for en jogger i full fart! Skogen burde være stor nok for alle her i landet.

Veldig tilgjengelig – delvis asfaltert

Hva er spesielt med akkurat Midt-Lina Roindt?
For det første er dette en veldig fin treningsløype. Som nevnt tidligere er løypa hovedsakelig en joggeløype, og dette ser man tydelig. Store deler av løypa er asfaltert, og terrenget er flott å jogge i.

Løypa er på 6,7 kilometer. Langt nok til å få fullgodt treningsutbytte av. Mange idrettslag og foreninger bruker løypa til trening for sine aktive medlemmer. Mange joggekonkurranser avholdes nettopp i denne løypa.

For det andre er løypa svært lett tilgjengelig. Store deler av løypa er som sagt dekket av asfalt, og enkel å ankomme med bil. Du kan fint ta med deg en barnevogn på denne løypa, og rullestol fungerer også bra. Det er også observert folk her oppe på disse nymotens «ståhjulingene», men da forsvinner strengt tatt hele poenget med ei TRIM-løype.
 Syklister kan du dog risikere å treffe her oppe både sent og tidlig, så hold et utkikk etter dem! Det anbefales ikke å bruke øretelefoner på turer som dette. Du får mer utbytte av å lytte til skogens naturlige musikk. Samt høre om det plutselig kommer en gærning på to hjul i full fart rett bak deg!

Sist, men ikke minst må vi få påpeke de gode parkeringsmulighetene her! Dette høres kanskje dumt ut, men god parkering i starten av en turløype er alltid et stort pluss. Det finnes altfor mange flotte løyper med helt elendig parkering, hvor man ofte må kjøre langs noen smale veier, og parkere bortover veikanten og i verste fall skape trafikkfarlige situasjoner.

Hvordan komme seg til løypa

Midt-Lina Roindt ligger i Rindal kommune. Hvis du har klart å komme deg til Rindal, er mye ferdiggjort. Løypa begynner nemlig på Rindal skole. Denne ligger like ved sentrum i Rindal.

Det er som sagt gode parkeringsplasser, både ved Rindal skole og i Rindal sentrum.

Kort, langt, lengre

Fra Rindal skole går tur- og trimløypa videre til kultursti-traseen og kultursti-broa. Etter dette går man til Sunna, deretter til Bolme, og tilslutt til Bjergin. Fra Bjergin går løypa tilbake til Rindal skole.
 Er du ikke lokalkjent, sier du? Ikke noe problem; alt er godt skiltet og merket langs hele løypa.

Som nevnt tidligere er hovedløypa på 6,7 kilometer. Dette er den mest benyttede distansen blant brukerne. Men det finnes også andre versjoner av Midt-Lina Roindt.

Stor-Lina, som navnet sier, er en lengre løype, totalt på 10,8 kilometer. Litj-Lina, også som navnet sier, er en mindre løype, totalt på 3 kilometer. Hvis Midt-Lina ikke var den lengden du ønsket, enten den nå var for stor eller for liten, er det godt å vite at det er andre muligheter.

Er du redd for å bli sliten underveis, skal du vite det er tilrettelagt sitteplasser med og uten spisebord langs løypa. Ta med en energirik, liten nistepakke og noe godt å drikke, så blir dette en koseligere tur enn du aner!

Folk oppfordres til IKKE å ta med seg engangsgriller ut i naturen her! For det første har du stor brannfare året rundt. For det andre er det dårlig med brannsikre søppelbøtter i området. Og henslengte, brukte engangsgriller er ikke stilig å etterlate i fleisen på alle dem som kommer etter deg!