Barnevennlig søndagstur i lysløypa i Betna

Har du på en god skitur seint på dagen, men kvier deg fordi det allerede er mørkt ute der du bor? Da er lysløypa i Betna en perfekt plass å gå. Den er passe lang, og ikke så altfor vanskelig å gjennomføre.

Her kan du gå både klassisk og skøyte-stil på ski. Løypa kan også benyttes som vanlig traske-tursti. Både vinterstid og ellers på året.

Både barnevennlig og voksen-utfordrende

Lysløypa i Betna gir veldig god trening. Enten du nå sikter mot neste NM eller simpelthen ønsker å holde deg i form. Det er ploget opp spor til klassisk løype, og det er et stort areal hvor man kan skøyte på langrennsski.

Løypa i seg selv er ganske fin og går over et veldig variert terreng. Her er både mye oppoverbakke og nedoverbakke. Den vil gi deg god øvelse, hva enn det enn måtte være du vil trene på.

Dessuten er løypa barnevennlig! Alle oppoverbakkene skal du ikke være redd for. Barna dine vil bare elske nedoverbakkene ekstra mye da! Det lokale idrettslaget, hvor mange av de aktive medlemmene er nettopp barn, bruker denne løypa regelmessig.

I tillegg til alle oppover- og nedoverbakkene, er det også en del flatt terreng. Her er det perfekt for barn og voksne, dårlig trente mosjonister å gå. På slutten av løypa er det en ganske lang nedoverbakke. De fleste barn liker litt fart og spenning, så akkurat denne bakken er en stor favoritt hos ungene!

Særlig vinterstid kan det fort bli folksomt her. Har du med hund – husk å holde den i bånd. Vær også ansvarlig og bring hundepose. Ta hensyn til særlig de mange barna som leker i snøen her!

I sommerhalvåret er løypa langt mindre folksomt. Da representerer den et ypperlig alternativ til deg som vil jogge både seint og tidlig på døgnet, med passe slitsomme oppoverbakker å presse seg på.

Velger du å spasere trenger du ikke kjenne blodsmak i munnen der du går opp og ned i terrenget. Bruker du heller øyne og ører godt, vil du legge merke til et sjarmerende, yrende dyreliv rundt deg på alle fronter.

Slik tar du deg dit

Løypa begynner ved Øyan Stadion, som ligger 6 minutter unna ferjekaien i Halsa med bil. Fra kjører du E39 mot Trondheim i cirka 6 minutter.

Ta nå til høyre hvor du kjører inn i et gatebelyst Betna. Øyan Stadion ligger i bunnen av bakkene opp mot Betnakrysset.

Det er rikelig med tilgjengelige parkeringsplasser ved stadion. Her er terrenget fortsatt flatt og jevnt. Du og de andre i turfølget ditt kan derfor trygt legge skiene på bakken uten å frykte at de plutselig skal begynne å skli av gårde og forsvinne for dere.

Ut av parkeringsplassen er det logisk hvordan man kommer inn på løypa. Du skjønner det intuitivt straks du kommer dit. Lysløpa begynner flatt i starten, men etter hvert blir den plutselig bratt.

Du går opp en bakke til du kommer til et kupert terreng. Etter dette er det en slak nedoverbakke, og når du er ved enden av den har du kommet halvveis i løypa. Gratulerer! Her fortjener du en pust i bakken og en god slurk av den medbrakte kakaoen din på termos.

Herfra er det en liten oppoverbakke. Deretter en ny strekning med kupert terreng. Avslutningsvis det bare nedoverbakke helt tilbake til der du begynte å gå fra Stadion.